Siirry pääsisältöön

Lomafiiliksissä

Hello taas pitkästä aikaa!

Täällä ollaan oltu viime viikot lomafiiliksissä, ei pelkästään sen takia, että tällä viikolla on ollut kaksi public holdaytä, vaan myös siksi, että olen edellisen kahden viikon aikana ehtinyt reissaamaan ihan kunnolla.
Hongkong on siitä jännä paikka, että Brittihistorian takia täällä vietetään sekä kiinalaisia että brittiläisiä juhlapäiviä. Syyslukukaudelle, joka on siis syyskuun alusta joulukuun loppupuolelle osuu tietääkseni vain kaksi juhlapäivää ja nekin osuvat samalle viikolle. Kevätlukukaudelle näitä juhlapäiviä osuu kymmenkunta. Public holidaynä koulua ei siis ole ja osa kaupoista pitää ovensa kiinni. Tosin minä en huomannut mitään eroa aukioloajoissa, mutta ilmeisesti vain kiinalainen uusi vuosi on sellainen juhlapäivä, jonka ympärillä suurin osa kaupoista on kiinni. Ainoa ero normaaliin arkipäivään oli, että kaupungilla oli enemmän ihmisiä liikkeellä. Koululla kaikki paikat olivat kuitenkin kiinni ja monet paikalliset opiskelijat lähtivät kotiin juhlimaan.

Viikonloppuna täällä oli national day ja sitä juhlistettiin mm. ilotulituksin, joita en valitettavasti nähnyt kun olin saman aikaisesti Singaporessa. Keskiviikkona sen sijaan juhlittiin Mid-Autumnia ja olinkin kavereideni kanssa katsomassa Victoria Parkissa juhlintaa. Juhlapäiviin lisätäkseni täällä on suomalaisii juhlapäiviin erona se, että täällä itse juhlapäivät eivät ole vapaapäiviä vaan sen sijaan juhlapäiviä seuraavat päivät ovat vapaapäiviä.
Juhlapäivistä toisenlaiseen lomailuun. Hongkong on siitä(kin) mahtava paikka, että täältä lentää suhteellisen edullisesti ja lyhyin lentomatkoin ympäri Aasiaa. Varattiin jo Suomessa lennot Japaniin Tokioon ja syyskuun lopussa sinne sitten vihdoin lähdettiin. Maksettiin suorista lennoista n. 130 e menopaluu ja erittäin kivasta, mutta pienestä hotellista suurin piirtein saman verran kolmelta yöltä. Tokio oli kaikessa monipuolisuudessaan ihan mahtava paikka enkä voi muuta kuin suositella sitä kaikille! Japanissa haluaisin nähdä vielä Kioton, mutta luulen, etten sinne tällä reissulla pääse, sillä Japanissa tulee kylmä jo pian eikä minulla ole asianmukaisia vaatteita mukana. :D

Kaksi päivää Tokiosta paluun jälkeen suunnattiin yhdistetylle reissulle Kuala Lumpuriin ja Singaporeen. Nämä reissut kannattaa ehdottomasti yhdistää jos vain mahdollista, sillä näiden välillä lento kestää noin tunnin ja me maksettiin siitä 16 euroa. Molemmat näistä kaupungeista on siinä mielessä kivoja, että halutessaan ne pystyy näkemään muutamassa päivässä, mutta siellä saa aikaa kulumaan pidempäänkin jos vain lähtee keskustan ulkopuolelle (ja jos Singaporessa on valmis laittamaan rahaa palamaan, huh melko kallis paikka!). Hauska fakta on myös se, että Kuala Lumpurissa maksettiin kolmesta hotelliyöstä n. 70 euroa ja Singaporessa yhdestä yöstä saman verran, kertoo paljon miten suuria eroja näiden kaupunkien hintataossa on. Singapore oli kuitenkin ehkä näistä kahdesta oma lemppari, vaikka suosittelen käymään molemmissa.
Muutama viikko sitten käytiin myös Shenzhenin puolella mannerkiinassa. Meidän yliopistolta CUHK:sta se on helppoa, sillä hyppää vain metroon Lo Wu:n suuntaan ja jää päätepysäkillä pois. Siellä rajalta voi ostaa viiden päivän viisumin, joka maksaa n. 20 euroa. Kannattaa tosin varautua odottamaan, me odotettiin viisumia n. tunti. Kaikkine rajamuodollisuuksineen meillä meni yliopistolta Shenzheniin about kaksi tuntia. Vaikka Shenzhen ja Hongkong ovat aivan kiinni toisissaan niin ne ovat hyvin erilaisia paikkoja ja Shenzhen on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka jos ei aio muualle Kiinaan mennä käymään. Kannattaa kuitenkin huomioida, että siellä ja Hongkongissa on eri valuutta eikä Shenzhenissä käy Visa tai Mastercard, joten rahaa kannattaa vaihtaa jo rajalla tai Hongkongin puolella. Me ei tätä tajuttu ja pyörittiin nälissämme ympäri Shenzheniä vain Visat ja MasterCardit taskuissamme. :D

Varattiin marraskuun puoleen väliin kahden viikon reissu Boracaylle enkä malttaisi odottaa! Vaihdon aikana haluaisin vielä ehtiä käymään sen lisäksi Taiwanissa ja ehkä Kambodzassa ja vaihdon jälkeen sitten Vietnamissa ja Thaimaassa. Katsotaan jos vielä joku muukin kiva reissu mahtuisi johonkin väliin, opiskeltuakin kun kuitenkin täytyy. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käytännönvinkkejä Hongkongiin

Ajattelin listata hieman käytännönvinkkejä Hongkongiin tuleville vaihto-opiskelijoille omasta näkökulmastani. -         1. Mukaan kannattaa pakata hyvin lääkkeitä, sillä täällä niiden löytäminen ei ole niin helppoa. Perussärkylääkkeitä löytyy kyllä tavallisista kaupoista, mutta hinnaltaan ne ovat mielestäni kalliimpia kuin Suomessa. Ne eivät myöskään ole ns. Yhtä tujua tavaraa, vaan Ibuprofeiini on usein 200mg, kun Suomessa myydään myös 400mg pakkauksia. -         2. Hyvin tärkeä tuote täällä on hyttysmyrkky. Iltaisin hyttysiä on paljon liikkeellä ja jos haluaa olla paljain säärin on hyttysmyrkky ehdoton. -         3. Rahaa kannattaa vaihtaa jo Suomessa jonkin verran esimerkiksi Forexilla. Itse vaihdoin 250 euroa. Pankkiautomaatteja on paljon jo lentokentällä, mutta aina on hyvä olla hieman rahaa mukana. On myös hyvä huomata, että automaatista nostaminen maksaa joitain euroja ekstraa verrattuna kortilla maksamiseen. Täällä korttimaksut eivät ole ravintoloissa kovin yleisiä

About School

Koulu Hongkongissa alkoi orientaatioviikon jälkeen 4.9 ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien koulu alkoi ns. Täysillä. Syyslukukausi kestää n. 12-13 viikkoa ja itselläni viimeinen koulupäivä on 30.11. Koeviikot alkavat heti seuraavalla viikolla ja kestävät aina 22.12 saakka. Omalla kohdalla kokeet ajoittuivat täydellisesti, sillä 8.12 koulun pitäisi osaltani olla paketissa!  Täällä ollessa Helsingin yliopiston opiskelijoiden on suoritettava vähintään Suomen viittä opintopistettä/kuukausi vastaava määrä opintoja, eli 20 opintopisteen edestä. Tämä vastaa täällä neljää kurssia. Alun perin olin ilmoittautunut kuudelle kurssille, mikä oli siis maksimi, mutta pudotin niistä 2 vähemmän mielenkiintoista ja käyn lopulta siis vain neljä kurssia. Päätin opiskella oman alani, oikeustieteen, lisäksi myös kiinan kieltä, sillä tämä on oikeastaan se paikka missä sitä parhaiten oppii jos sitä joskus haluaa oppia. Käyn siis 2 kiinan kielen kurssia ja lisäksi energia- ja kilpailuoikeuden kurssit.

While in Hong Kong

Heipparallaa! Suomessa ollaan oltu nyt pari viikkoa ja sen kunniaksi ajattelin kirjoittaa hieman asioista, joita Hongkongissa kannattaa tehdä. Listaan sellaisia juttuja, jotka minä olen kokenut hyviksi, mutta myös sellaisia ns. matkaopasjuttuja.:) Seuraavaksi kirjoitan vähän ajatuksia kotiinpaluusta. Ruokailu 1. Tim Ho Wan Tämä on ravintolaketju, jolla on Hongkongissa 3 tai 4 ravintolaa. Paikka tarjoaa paikallista ruokaa, ja sillä on ainakin aikaisempina vuosina ollut 1 Michelin-tähti. Tähdestä huolimatta ruoka on ihan älyttömän halpaa. Itse kävin täällä muutamia kertoja, enkä kertaakaan pettynyt! 2. Mr. Wongs Kävin täällä kerran, enkä kokenut tarvetta mennä toistamiseen. :D Lähinnä vaihtareiden suosiossa oleva paikka, joka kannattaa kyllä käydä kerran testaamassa! Paikassa tarjotaan länsimaalaista kiinalaista ruokaa rajattomasti ja sen lisäksi unlimited beer, mikä kertookin jo sen miksi vaihtarit siellä käyvät! Hintaa en valitettavasti tarkalleen muista, mutta alle 10 euron