Siirry pääsisältöön

Kotona

Moi!

Kotiin palasin 31.12 vietettyäni viimeiset puolitoista viikkoa Thaimaassa Phuketissa. Kotiinpaluu ei sujunut täysin mallikkaasti, sillä Finnairin teknisen vian vuoksi yhtiö jätti jokaisen matkustajan ruumassa olleet matkalaukut Bnagkokiin. Tämä tarkoitti omalla kohdallani sitä, että ensimmäiset 3 päivää Suomessa olin käytännössä ilman parhaimpia vaatteitani. Onneksi suurin osa vaatteista oli kesävaatteita, mutta mukana oli myös lähes kaikki pitkät housuni ja luonnollisesti meikit ja muut kosmetiikkatuotteet. Työt alkoivat kaiken lisäksi 2.1, joten ensimmäisinä päivinä töihin mennessä sain miettiä muutamaan kertaan mitä pukisin päälle, jotta saisin mahdollisimman siistin asukokonaisuuden aikaiseksi. Loppu hyvin kaikki hyvin kuitenkin, sillä matkalaukut onneksi löysivät kotiin muutaman päivän myöhässä. :)

Viimeinen kuukausi reissussa oli aikamoista koti-ikävän potemista, sillä aasialainen ruoka ei tuntunut millään enää uppoavan. Kaipasin aivan liikaa kaurapuuroa, tuoretta salaattia ja juustoja. Viimeisen kuukauden ruokavalioni koostuikin pääasiassa pitsoista ja hamppareista, mitä en voi millään tasolla suositella kenellekään, olo oli sen verran kamala kotiinpäästessä. Nyt on onneksi saanut syödä salaattia ihan urakalla ja alkaa kroppa taas toimia, kun ruokavalio on kunnossa.:)

Olin tosiaan varannut lokakuussa reissun Thaimaahan ennen kotiinpaluuta, silloin kun Suomeen tulo ei houkuttanut lainkaan. Nyt jälkikäteen mietittynä joulu olisi ollut kiva viettää Suomessa, mutta en kyllä kadu hetkeäkään Thaimaassa, oli ihanaa saada rentoutua pari viikkoa täysin.

Tällä hetkellä odotan arvosanoja Hongkongista, joiden pitäisi tulla tammikuun loppuun mennessä. Neljästä käymästäni kurssista minulla on vahva olo kahdesta, toiset kaksi on sellaisia, joista arvosana voi olla oikeastaan ihan mikä tahansa, koska niissä tehtävä oli essee ja esseet ovat aina haastavia ja arvosana saattaa riippua paljonkin opettajan mieltymyksistä ja asenteesta. Uskon ja toivon kuitenkin pääseväni läpi jokaisesta neljästä kurssista, ainakin niihin panostamani aika vaatisi sen... :D

Kaiken kaikkiaan kokemus Hongkongissa oli aivan mieletön, enkä näin jälkikäteen ajateltuna vaihtaisi hetkeäkään, vaikka välillä erityisesti ruuan kanssa oli vaikeaa. Suosittelen kaikkia vaihtoa Aasiaan tai Hongkongiin suunnittelevia ehdottomasti sinne hakemaan, reissu oli jokaisen euron ja hetken arvoinen.<3 Koen, että reissu kasvatti minua aika paljonkin. Englannin kieli kehittyi huimasti ja erityisesti rohkeus käyttää sitä, minkä koin välillä ennen vaihtoa olleen minulle haaste. Lisäksi koen olevani rohkeampi ilmaisemaan mielipiteeni ja tarttumaan haasteisiin enkä enää niin paljoa mieti mitä muut ajattelevat minusta jos teen näin tai näin. Eniten olen kuitenkin onnellinen uusista ihanista ystävistäni ympäri maailmaa!

Vaikka nyt on ihana olla kotona, pian tulee varmasti kova ikävä Hongkongiin ja kaipuu takaisin sinne!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Käytännönvinkkejä Hongkongiin

Ajattelin listata hieman käytännönvinkkejä Hongkongiin tuleville vaihto-opiskelijoille omasta näkökulmastani. -         1. Mukaan kannattaa pakata hyvin lääkkeitä, sillä täällä niiden löytäminen ei ole niin helppoa. Perussärkylääkkeitä löytyy kyllä tavallisista kaupoista, mutta hinnaltaan ne ovat mielestäni kalliimpia kuin Suomessa. Ne eivät myöskään ole ns. Yhtä tujua tavaraa, vaan Ibuprofeiini on usein 200mg, kun Suomessa myydään myös 400mg pakkauksia. -         2. Hyvin tärkeä tuote täällä on hyttysmyrkky. Iltaisin hyttysiä on paljon liikkeellä ja jos haluaa olla paljain säärin on hyttysmyrkky ehdoton. -         3. Rahaa kannattaa vaihtaa jo Suomessa jonkin verran esimerkiksi Forexilla. Itse vaihdoin 250 euroa. Pankkiautomaatteja on paljon jo lentokentällä, mutta aina on hyvä olla hieman rahaa mukana. On myös hyvä huomata, että automaatista nostaminen maksaa joitain euroja ekstraa verrattuna kortilla maksamiseen. Täällä korttimaksut eivät ole ravintoloissa kovin yleisiä

While in Hong Kong

Heipparallaa! Suomessa ollaan oltu nyt pari viikkoa ja sen kunniaksi ajattelin kirjoittaa hieman asioista, joita Hongkongissa kannattaa tehdä. Listaan sellaisia juttuja, jotka minä olen kokenut hyviksi, mutta myös sellaisia ns. matkaopasjuttuja.:) Seuraavaksi kirjoitan vähän ajatuksia kotiinpaluusta. Ruokailu 1. Tim Ho Wan Tämä on ravintolaketju, jolla on Hongkongissa 3 tai 4 ravintolaa. Paikka tarjoaa paikallista ruokaa, ja sillä on ainakin aikaisempina vuosina ollut 1 Michelin-tähti. Tähdestä huolimatta ruoka on ihan älyttömän halpaa. Itse kävin täällä muutamia kertoja, enkä kertaakaan pettynyt! 2. Mr. Wongs Kävin täällä kerran, enkä kokenut tarvetta mennä toistamiseen. :D Lähinnä vaihtareiden suosiossa oleva paikka, joka kannattaa kyllä käydä kerran testaamassa! Paikassa tarjotaan länsimaalaista kiinalaista ruokaa rajattomasti ja sen lisäksi unlimited beer, mikä kertookin jo sen miksi vaihtarit siellä käyvät! Hintaa en valitettavasti tarkalleen muista, mutta alle 10 euron

About School

Koulu Hongkongissa alkoi orientaatioviikon jälkeen 4.9 ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien koulu alkoi ns. Täysillä. Syyslukukausi kestää n. 12-13 viikkoa ja itselläni viimeinen koulupäivä on 30.11. Koeviikot alkavat heti seuraavalla viikolla ja kestävät aina 22.12 saakka. Omalla kohdalla kokeet ajoittuivat täydellisesti, sillä 8.12 koulun pitäisi osaltani olla paketissa!  Täällä ollessa Helsingin yliopiston opiskelijoiden on suoritettava vähintään Suomen viittä opintopistettä/kuukausi vastaava määrä opintoja, eli 20 opintopisteen edestä. Tämä vastaa täällä neljää kurssia. Alun perin olin ilmoittautunut kuudelle kurssille, mikä oli siis maksimi, mutta pudotin niistä 2 vähemmän mielenkiintoista ja käyn lopulta siis vain neljä kurssia. Päätin opiskella oman alani, oikeustieteen, lisäksi myös kiinan kieltä, sillä tämä on oikeastaan se paikka missä sitä parhaiten oppii jos sitä joskus haluaa oppia. Käyn siis 2 kiinan kielen kurssia ja lisäksi energia- ja kilpailuoikeuden kurssit.