Siirry pääsisältöön

ArkiHello again!

Arki on lähtenyt rullaamaan Hongkongissa ja on ollut ihanan vapauttavaa huomata, että täällä on muodostunut omat ja Suomesta luonnollisesti hieman poikkeavat rutiinit. Täällä ihmismäärän seassa on oppinut kulkemaan hermostumatta, kuumuuteen ja kosteuteen on tottunut ja jonnekin lähtiessä ei tarvitse enää tutkia MTR-karttaa (paikallinen metro, jota ilman ei tule toimeen), jotta pääsee paikasta A paikkaan B.

Pyrin heräämään täällä aina hyvissä ajoin, viimeistään yhdeksältä viikonloppuisinkin. Ensimmäisenä parina päivänä kokeilin oman collegeni ruokalan aamiaista, mutta sen osoituttua nestemäiseksi puuroksi ja valkoistakin valkoisemmaksi paahtoleiväksi ilman reunoja ja mitään täytettä päätin, että ostan tarvikkeet kaupasta ja teen itse oman aamiaiseni. Olen nyt syönyt joka aamu puuroa ja banaanin ja välillä siihen kylkeen vielä smoothien/jugurtin riippuen siitä kuinka pitkään täytyy olla ilman lounasta. Kävin Ikeasta ostamassa myös kattilan, jotta saisin munia keitettyä, mutta minulle myöhemmin selvisi, ettei missään yliopiston collegessa voi käyttää Teflonkattiloita, vaan niiden on oltava teräskattiloita, jotta ne toimivat. Tällä hetkellä siis huoneessani on paketillinen kananmunia odottamassa, että keksin mitä niille tekisin. :D


Sain kurssini aikataulutettua niin, että koulua minulla on vain ti-to ja tunnit ovat aamulla, joten kouluni loppuu joka päivä viimeistään 13.15. Tämän jälkeen yleensä käyn lounaalla joko jossain yliopiston yli kahdestakymmenestä ruokalaista tai vaihtoehtoisesti kokkaan itselleni collegella jotain. Päivällisen kanssa minun ei onneksi tarvitse tuskailla kuin neljänä päivänä viikossa, sillä hostellini hintaan kuuluu "communal dinner" kolmena päivänä viikossa, tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Silloin keräännymme siis koko collegen voimin yhdessä syömään perinteistä kiinalaista ruokaa (riisiä). Muuten käyn yleensä päivällisellä joko yliopistolla tai viikonloppuisin ja vapaapäivinä yleensä jossain kauempana. 

Suomalaiseen yliopistoon verrattuna täällä on mielenkiintoista se, että meillä on oikeasti läksyjä. Niihin pitää aina siis varata edellisenä päivänä hieman aikaa, jotta ei ihan putoa kärryiltä. Muuten koulupäivien iltoina en yleensä ole tehnyt mitään ihmeellistä, en ainakaan yleensä ole jaksanut lähteä kampusalueen ulkopuolelle. Collegellammekin olisi vaikka mitä tekemistä ja mielelläni kävisin myös salilla täällä, mutta en ole vielä onnistunut saamaan salikorttia. Suomessa olen käynyt aktiivisesti salilla yli 3 vuotta, mutta täällä minun pitää käydä aloittelijoiden kurssi, jotta osaan käyttää laitteita oikein... Turhauttavaa, mutta nämä on näitä kulttuurieroja. Täällä tosin tuntuu olevan tapana neuvoa ihan jokaisesta asiasta, keittiö ja wc-tilat ovat täynnä neuvoja siitä mitä ei saa tehdä. Täällä on mm. erikseen neuvottu kylteillä, että wc-istuimelle tulee istua eikä niillä saa seistä. Tämä ei ohjeista huolimatta tunnu olevan kaikille kuitenkaan selvää... Kulttuurieroista tulikin mieleeni, että kaverini naapuricollegesta kertoi, että kun häneltä on varastettu mm. ruokaa jääkaapista niin collegen henkilökunta oli tähän vain todennut, että nämä ovat kulttuurieroja, joihin hänen on vain totuttava. Mielestäni melko väärin sanoa noin, varastelun ei pitäisi kuulua mihinkään kulttuuriin ainakaan hyväksyttävästi.


Viikonloppuisin, joka minun tapauksessani tarkoittaa neljää päivää, olen pyrkinyt tekemään kaikkea kivaa ja kokemaan mahdollisimman paljon kampuksen ulkopuolella. Vaikka kampusalue on kokonaisuudessaan iso ja kaunis alue, jolla on paljon tekemistä, on sen ulkopuolella tekemistä huomattavasti enemmän. Olen käynyt muun muassa kahdella eri rannalla, joista toinen on ehkä Hongkongin kuuluisin ranta Repulse Bay Beach. Lisäksi olen käynyt Big Buddhalla, Diamond Hillin Monasteryssä ja Sha Tinin 10,000 Buddhalla. Pari kertaa olen täällä käynyt myös jo vähän vaateostoksilla ja sitä varten tämä kaupunki on kultakaivos. Ostoskeskuksia löytyy joka kulmasta ja merkkivaatteita Chanelista Pradaan ehkä joka tavallisia vaatekauppoja enemmän. Lisäksi Hongkongissa on ainakin yksi iso Outlet-keskus lähellä lentokenttää. Nähtävää siis riittää. Huomenna olen menossa ensin Tram-Partyihin Hong Kong Islandille ja sen jälkeen Kowlooniin Rooftop-partyihin.


Arki on lähtenyt siis rullaamaan kivasti nyt kun täällä osaa kulkea paikasta paikkaan sekä kampuksella että sen ulkopuolella ja omat rutiinit on täällä muodostunut. Vielä kun pääsisin sinne salille ja saisin aamupalalleni ja iltapalalleni vähän proteiinia niin kaikki olisi oikein mallikkaasti. Täällä siis maksaa raejuustopurkki 7 euroa ja kuten lähimmäiseni tietävät syön aamulla ah niin ihanaa  puuroa raejuustolla ja mehukeitolla. Tätä kaipaan Suomesta eniten. Suomeen palatessani aion syödä vain raejuustoa.

-Krista


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

While in Hong Kong

Heipparallaa! Suomessa ollaan oltu nyt pari viikkoa ja sen kunniaksi ajattelin kirjoittaa hieman asioista, joita Hongkongissa kannattaa tehdä. Listaan sellaisia juttuja, jotka minä olen kokenut hyviksi, mutta myös sellaisia ns. matkaopasjuttuja.:) Seuraavaksi kirjoitan vähän ajatuksia kotiinpaluusta. Ruokailu 1. Tim Ho Wan Tämä on ravintolaketju, jolla on Hongkongissa 3 tai 4 ravintolaa. Paikka tarjoaa paikallista ruokaa, ja sillä on ainakin aikaisempina vuosina ollut 1 Michelin-tähti. Tähdestä huolimatta ruoka on ihan älyttömän halpaa. Itse kävin täällä muutamia kertoja, enkä kertaakaan pettynyt! 2. Mr. Wongs Kävin täällä kerran, enkä kokenut tarvetta mennä toistamiseen. :D Lähinnä vaihtareiden suosiossa oleva paikka, joka kannattaa kyllä käydä kerran testaamassa! Paikassa tarjotaan länsimaalaista kiinalaista ruokaa rajattomasti ja sen lisäksi unlimited beer, mikä kertookin jo sen miksi vaihtarit siellä käyvät! Hintaa en valitettavasti tarkalleen muista, mutta alle 10 euron

Käytännönvinkkejä Hongkongiin

Ajattelin listata hieman käytännönvinkkejä Hongkongiin tuleville vaihto-opiskelijoille omasta näkökulmastani. -         1. Mukaan kannattaa pakata hyvin lääkkeitä, sillä täällä niiden löytäminen ei ole niin helppoa. Perussärkylääkkeitä löytyy kyllä tavallisista kaupoista, mutta hinnaltaan ne ovat mielestäni kalliimpia kuin Suomessa. Ne eivät myöskään ole ns. Yhtä tujua tavaraa, vaan Ibuprofeiini on usein 200mg, kun Suomessa myydään myös 400mg pakkauksia. -         2. Hyvin tärkeä tuote täällä on hyttysmyrkky. Iltaisin hyttysiä on paljon liikkeellä ja jos haluaa olla paljain säärin on hyttysmyrkky ehdoton. -         3. Rahaa kannattaa vaihtaa jo Suomessa jonkin verran esimerkiksi Forexilla. Itse vaihdoin 250 euroa. Pankkiautomaatteja on paljon jo lentokentällä, mutta aina on hyvä olla hieman rahaa mukana. On myös hyvä huomata, että automaatista nostaminen maksaa joitain euroja ekstraa verrattuna kortilla maksamiseen. Täällä korttimaksut eivät ole ravintoloissa kovin yleisiä

About School

Koulu Hongkongissa alkoi orientaatioviikon jälkeen 4.9 ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien koulu alkoi ns. Täysillä. Syyslukukausi kestää n. 12-13 viikkoa ja itselläni viimeinen koulupäivä on 30.11. Koeviikot alkavat heti seuraavalla viikolla ja kestävät aina 22.12 saakka. Omalla kohdalla kokeet ajoittuivat täydellisesti, sillä 8.12 koulun pitäisi osaltani olla paketissa!  Täällä ollessa Helsingin yliopiston opiskelijoiden on suoritettava vähintään Suomen viittä opintopistettä/kuukausi vastaava määrä opintoja, eli 20 opintopisteen edestä. Tämä vastaa täällä neljää kurssia. Alun perin olin ilmoittautunut kuudelle kurssille, mikä oli siis maksimi, mutta pudotin niistä 2 vähemmän mielenkiintoista ja käyn lopulta siis vain neljä kurssia. Päätin opiskella oman alani, oikeustieteen, lisäksi myös kiinan kieltä, sillä tämä on oikeastaan se paikka missä sitä parhaiten oppii jos sitä joskus haluaa oppia. Käyn siis 2 kiinan kielen kurssia ja lisäksi energia- ja kilpailuoikeuden kurssit.