Siirry pääsisältöön

Kohteessa


Hello tai néih hóu niinkuin paikalliset sanovat!

Saavuttiin Hongkongiin viime perjantaina paikallista aikaa aamulla. Nyt olen siis ollut täällä aika tasan viikon verran ja on hyvä hetki tulla kertomaan vähän ensitunnelmia.

Paikkana Hongkong on luonnollisesti aivan erilainen kuin Suomi. Pinta-alaa on loppujen lopuksi melko vähän johtuen maastosta, joten suurin osa taloista on aivan älyttömän korkeita. Lisäksi talot ovat huomattavasti tiheämpään rakennettuja kuin kotona. Talot, erityisesti kauppakeskukset ovat aivan valtavia, eikä niistä uloslöytäminen ole mikään itsestäänselvyys. Saa nähdä opinko ikinä kulkemaan esimerkiksi Hong Kong Islandin kauppakeskuksissa eksymättä.

Lisäksi liikenne on täällä vasemmanpuoleinen, mikä vaati edelleen hieman totuttelua. Lähtökohtaisesti katson aina tietä ylittäessäni väärään suuntaan, joten on oltava tosi tarkkana. Autoilijoilla ei tunnu myöskään olevan minkäänlaista kunnioitusta jalankulkijoita kohtaan, autoilija on täällä kuningas.


Yksi parhaimmista, mutta samalla ehkä huonoimmista asioista on ilmasto. Lentokoneesta ulos astuessa tuntui kuin olisi kävellyt päin seinää, ilma oli niin kuuma ja kostea. Toisaalta edellisenä päivänä oli ollut raju taifuuni, mikä tuhosi Hongkongia, mutta osui erityisen pahasti Macaoon. Ensimmäisenä viikonloppunakin saimme kokea taifuunin, joka tosin ei tainnut hirveän voimakas olla, mutta pysyttelimme silti sisätiloissa. Tulevaksikin viikonlopuksi on luvattu taas uusi taifuuni, mutta tällä viikolla olemme saaneet nauttia auringosta ja helteestä. Tälläkin hetkellä ulkona paistaa aurinko ja on noin 35 astetta lämmintä, joten Suomen kesän jälkeen tämä on ihan luksusta. Ensi kuussa sadekaudenkin pitäisi pikkuhiljaa mennä ohi ja kosteuskin hieman laskee, joten kuumuudesta tulee hieman siedettävämpää.


Yliopisto on todella kivalla paikalla vuoristossa ja vain n. 20 minuutin metromatkan päässä "keskustasta". Mitään varsinaista keskustaa ei oikeastaan edes ole, ihmisiä ja elämää on valtavasti joka paikassa. Teen myöhemmin oman postauksen yliopistosta ja asuntolasta, kunhan olen päässyt asettumaan vakituiseen asuntolaan.

Ylipäätään tuntuu, että Hongkong on jo nyt lempikaupunkini maailmassa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

About School

Koulu Hongkongissa alkoi orientaatioviikon jälkeen 4.9 ja heti ensimmäisestä päivästä lähtien koulu alkoi ns. Täysillä. Syyslukukausi kestää n. 12-13 viikkoa ja itselläni viimeinen koulupäivä on 30.11. Koeviikot alkavat heti seuraavalla viikolla ja kestävät aina 22.12 saakka. Omalla kohdalla kokeet ajoittuivat täydellisesti, sillä 8.12 koulun pitäisi osaltani olla paketissa!  Täällä ollessa Helsingin yliopiston opiskelijoiden on suoritettava vähintään Suomen viittä opintopistettä/kuukausi vastaava määrä opintoja, eli 20 opintopisteen edestä. Tämä vastaa täällä neljää kurssia. Alun perin olin ilmoittautunut kuudelle kurssille, mikä oli siis maksimi, mutta pudotin niistä 2 vähemmän mielenkiintoista ja käyn lopulta siis vain neljä kurssia. Päätin opiskella oman alani, oikeustieteen, lisäksi myös kiinan kieltä, sillä tämä on oikeastaan se paikka missä sitä parhaiten oppii jos sitä joskus haluaa oppia. Käyn siis 2 kiinan kielen kurssia ja lisäksi energia- ja kilpailuoikeuden kurssit.

While in Hong Kong

Heipparallaa! Suomessa ollaan oltu nyt pari viikkoa ja sen kunniaksi ajattelin kirjoittaa hieman asioista, joita Hongkongissa kannattaa tehdä. Listaan sellaisia juttuja, jotka minä olen kokenut hyviksi, mutta myös sellaisia ns. matkaopasjuttuja.:) Seuraavaksi kirjoitan vähän ajatuksia kotiinpaluusta. Ruokailu 1. Tim Ho Wan Tämä on ravintolaketju, jolla on Hongkongissa 3 tai 4 ravintolaa. Paikka tarjoaa paikallista ruokaa, ja sillä on ainakin aikaisempina vuosina ollut 1 Michelin-tähti. Tähdestä huolimatta ruoka on ihan älyttömän halpaa. Itse kävin täällä muutamia kertoja, enkä kertaakaan pettynyt! 2. Mr. Wongs Kävin täällä kerran, enkä kokenut tarvetta mennä toistamiseen. :D Lähinnä vaihtareiden suosiossa oleva paikka, joka kannattaa kyllä käydä kerran testaamassa! Paikassa tarjotaan länsimaalaista kiinalaista ruokaa rajattomasti ja sen lisäksi unlimited beer, mikä kertookin jo sen miksi vaihtarit siellä käyvät! Hintaa en valitettavasti tarkalleen muista, mutta alle 10 euron

Käytännönvinkkejä Hongkongiin

Ajattelin listata hieman käytännönvinkkejä Hongkongiin tuleville vaihto-opiskelijoille omasta näkökulmastani. -         1. Mukaan kannattaa pakata hyvin lääkkeitä, sillä täällä niiden löytäminen ei ole niin helppoa. Perussärkylääkkeitä löytyy kyllä tavallisista kaupoista, mutta hinnaltaan ne ovat mielestäni kalliimpia kuin Suomessa. Ne eivät myöskään ole ns. Yhtä tujua tavaraa, vaan Ibuprofeiini on usein 200mg, kun Suomessa myydään myös 400mg pakkauksia. -         2. Hyvin tärkeä tuote täällä on hyttysmyrkky. Iltaisin hyttysiä on paljon liikkeellä ja jos haluaa olla paljain säärin on hyttysmyrkky ehdoton. -         3. Rahaa kannattaa vaihtaa jo Suomessa jonkin verran esimerkiksi Forexilla. Itse vaihdoin 250 euroa. Pankkiautomaatteja on paljon jo lentokentällä, mutta aina on hyvä olla hieman rahaa mukana. On myös hyvä huomata, että automaatista nostaminen maksaa joitain euroja ekstraa verrattuna kortilla maksamiseen. Täällä korttimaksut eivät ole ravintoloissa kovin yleisiä